Pimpernel från takterrassen

Hola alla vänner! 

Bilden till vänster är tagen från vår nya takterrass, området ser nästan ut som en modell.

Burianastranden i all ära, men vi föredrar Calahondastranden mitt i stan, för där fär det nära till alla restauranger runt balkongen.

Det påstås att Nerja är solkustens restaurangtätaste stad och vi är benägna att hålla med. Alla kända och okända kök finns representerade. Avviker man något kvarter från huvudgatorna är maten otroligt prisvärd. Man kan faktiskt äta en bra tappasmiddag för två med öl för under 100kr. Vill man käka spanskt är Peppes Bodega att rekomendera, bland många fina Italienare är Little Italy bra och prisvärt (3,5€ för en riktigt riklig piza).
 Högsäsong anses vara från juni till september men eftersom Nerja ligger i det europeiska fastlandets enda subtropiska zon är vädret aldrig dåligt. 
Huset har 2 våningar.
På undervåningen finns separat kök och vardagsrum med matplats samt en toalett med duschkabin.
På ovanvåningen (numera med AC) finns 3 sovrum; 2 med dubbelsängar (varav ett med balkong) och ett mindre med enkelsäng och extrasäng, samt ett stort nyrenoverat badrum med toalett och dusch.

Nu är takterrassen på ca 40 m2 klar. Utsikten mot bergen och över Medelhavet har blivit fantstisk. Vi får sol under dygnets alla ljusa timmar året runt. Här finns en kyl, arbetsbänk, grill mm.

Vi har också klätt pation på baksidan med Moriskt kakel samt putsat och målat huset.

 

För att vara i Spanien är huset utrustad med bra värmesystem. På bottenvåningen är det värmeslingor i golven och öppen spis med vedkassett. På ovanvåningen finns kanaler från kassetten på bottenvåningen samt direktverkande el-element. ACn är också reverserbar dvs. den fungerar som luftvärmepump på vintern. 

Varför inte boka en "lågsäsongmånad" till dig själv eller dina föräldrar.

Huset är omgivet av en blommande patio på framsidan och en kakelklädd bakgård med matgrupp och gasolgrill (det är alltid sol någonstans). Om du tröttnar på sol och bad har vi kabel-TV med bl a. svenska kanaler. Området är lugnt och har en mycket fin nykaklad poolanläggning med vuxen- och barnbassäng samt bastu, toalett och duschar. Det finns gott om fria parkeringsplatser i området.

Runt hörnet ligger den lokala "supermarkadon" där man varje morgon kan köpa bl a. färskt bröd, affären är känd för att ha Nerjas bästa skinkor. Har du fått nog av gamla staden finns en bra restaurang på området. Det tar 15 min att promenera till Burriana stranden, Nerjas största strand och 10 min till centrum.

Den här hemsidan har haft [counter] besökare

 

 

Bredband och TV

2015-01-22

I januari fick vi igång vår nya kabel för bredband och TV. Detta innebär att vi har TV1, TV2, och TV4, dessutom finns ett 80-tal andra kanaler. Bredbandet har en hastighet av 6/2.

Det bästa av allt är att det nu ingår i hyran.

Hyr inte bil på Marbesol

2014-11-17

Det var besvärligt att hitta kontoret som man måste åka buss till.

Personalen var riktigt otrevlig och de krävde 800€ i deposition.

Dessutom dök Allianz självriskförsäkring upp på datan när jag bokade bilen, vilket kostade ytterliggare dryga 1000 SEK.

Kanonvöder i november

2014-11-17

25 till 30 grader 14 dagar i ett sträck, Det var rätt tufft att åka hem igen.

Nu är tvättstugan renoverad

2014-08-14

Tvättstugan har blivit kaklad och elektriciteten sanerad

Nytt kök och badrum

Nu är köket och badrummet renoverade. Det blev riktigt fint och rationellt.

se bilder i galleriet.

2014-01-15

Århundratets sämsta sommarväder i Sverige

2012-07-31

Fast det märkte inte vi som var här 3 veckor i juli. Sammetslena nätter och ett varmt Medelhav.

Inte ett moln dök upp under semestern.

Nu är det enbart några enstaka veckor obokade kvar. Vi fick precis ett återbud för påsken som är en av åretshöjdpunkter och ofta med mycket bra väder.

Bästa sommarvädret i Europa

2010-09-02

 

Efter en ovanligt regnig vår blev sommaren subtropisk med mycket grönska och en underbar värme. Flest soltimmar i Europa låter som en dröm efter 3 veckors regn i Dalarna.

Nytt badrum på ovanvåningen

2009-01-31 

 

Nu är det klart, helt ny inredning och golvvärme. Spaniorerna är mästare på kakel.

Nerja inte bara sol och värme

2010-09-15  

Inom 2 timmars resa med bil finns ett 30-tal golfbanor. Vad som är mer förvånande är att det bara är 1 timme och 45 minuter till Sierra Nevada, där flera världscupper inom utförsåkning har körts (se länk under Hyra?)

Antik- och kuriosamarknad samt tisdagsmarknad

2011-01-03  

Varje söndag året runt vid 10-tiden öppnar en stor marknad sina portar  5 minuters promenad från huset. Här kan man hitta det mesta. Vi fyndade en jättefin tavla och cognacsglas för några hundralappar.

På tisdagar handlar det om kläder, prylar och frukt/grönsaker

Sportlov med golf, skidåkning och paella på stranden

2011-01-02  

Varför inte testa Sierra Nevada, skidåkningen är i klass med Åre, tyckte tonåringarna. Golfen var bra som vanligt och havet var badbart (Svensk midsommartemperatur).